• Aflevering 5 ‘1ste keer Torhout, Mano Negra opent’:

  B.A.R.D. voor het eerst naar de hellende weide in Torhout en Mano Negra opent het feest in 1990. Uitstapje ook naar een gedenkwaardig concert van Les Négresses Vertes in Vooruit Gent. Maar ook over de coïtale bevlekking van ‘s mans weideplastiek en over de lekkere vleermuisjes van Robert De Smet, een Australische minister en de frêle Sinéad O’Connor die nog zo gek niet was. En over Bob Dylan, die we alles vergeven.

 • Aflevering 4 ‘De gebroken ode aan R.E.M.’:

  Retep ziet het zitten en gaat naar Werchter met zijn broer en wat vrienden in 2015. Hij doet zijn best om niet te laten merken dat dit ‘zijn’ wereld niet is en is al blij dat hij de vernedering van een R.E.M.-concert als top of the bill al die lange jaren heeft kunnen ontwijken. Hij loopt in de WeideWereld rond als een Scotland Highland Koe met grote horens in de Bourgoyen-Ossemeersen in Gent, een beetje als één grote miscast.

 • Aflevering 3 ‘Van kruidentuin Sas naar afrit Kiewit 2002’:

  Met grote trom kondigen wij aan, een zowaar vrij rustige Tymmy Ty die ons meeneemt naar afrit Kiewit vlakbij Hasselt. Hij bezoekt met enkele geflipte vrienden uit Ertvelde en wat schone marchandise uit Sas-van-Gent de weide tijdens de legendarische Pukkelpop-editie in 2002 met Guns ‘n’ Roses. Festivaldagen om niet meer te vergeten.

 • Aflevering 2 ‘Omzwervingen tot Sziget en Zweden’:

  J-To-The-Urgen bijgenaamd Wever dwaalt door zijn weggeteerde hersenen op zoek naar festivalherinneringen en hij verrast vriend en vijand want zijn omzwervingen brengen ons tot in Zweden en in Budapest waar hij verdorie deelnam aan het Sziget-festival ‘voordat het een hype werd’. Onze nieuwsgierigheid is alleszins gewekt!

 • Aflevering 1 ‘1ste keer Werchter met Opel Manta’:

  Woesten B.A.R.D. neemt ons mee naar Rock Werchter 1989 met Lou Reed en blikt ook terug op The Joshua Tree-tour van U2 die in 1987 landde in Vorst-Nationaal. B.A.R.D. was erbij en combineerde tweemaal gelukzalige herinneringen met een plots opkomende angstaanval.

De WeideWereld

Met B.A.R.D. en zijn maats.

Is uw festivalseizoen ook naar de kloten? Keren de festivals nog ooit terug zoals wij ze gekend hebben? Zit gij ook thuis op uw leeg gat niets te doen? Verlangt gij ook naar festivalland, naar De WeideWereld?

De WeideWereld

Woesten B.A.R.D. heeft zijn copains, alias ‘De Greemels’, J-to-the-Urgen, Tymmy Ty én Retep in het gat gestoken en als door een wesp geprikt geven ze regelmatig hun festivalmémoires prijs.

Podcast Podcast aan de wand…

Het zal over muziek gaan, het zal over feesten bij de beesten gaan, het zal wat geschiedenisles zijn hier en daar, het zal vooral veel heimwee en gemütligkeit in zich dragen.

En het beste van al? Stuur jouw mp3 met een leuk festivalverhaal naar uw DJ’s deweidewereld@witkonijn.be en ook jij maakt kans op een plekje in onze WeideWereld!